Eu financiranje

Naziv projekta: Izrada interaktivne web stranice u cilju povećanja promocije obrta 

Korisnik: UGOSTITELJSKI OBRT " ROVA-MILČETIĆ“ 

Referentna oznaka projekta: KK.03.2.1.17.0387 

Poziv: WWW vaučeri za MSP-ove 

Sažetak projekta:

U želji za kvalitetnijim isticanjem svoje ponude i mogućnosti direktne komunikacije s potencijalnim gostima potrebno je rješenje koje će zadovoljiti visoke globalne standarde u turizmu.

Potrebna je izvedba internet stranice koja će pratiti najnovije tehničke i vizualne standarde koji će, uz lakšu komunikaciju s potencijalnim gostima, ubrzati popunjavanje smještajnih jedinica putem direktnih rezervacija, bez posredovanja agencija i online servisa koji za svoje usluge uzimaju visoku proviziju.

Analizom poslovanja obrta u posljednje dvije godine vidljiv je iskorak prema inovativnim uslugama, modernom pristupu poslovanju, te razvoju dodatne ponude turističkih usluga poduzeća, što rezultira porastom poslovnih prihoda te većoj efikasnosti poslovanja. Istim tempom planira se nastaviti poslovanje i u narednom razdoblju. Vodstvo poduzeća je tokom tekuće godine uložilo (djelomično vlastita, djelomično bespovratna sredstva) u dodatno opremanje objekta u cilju uvođenja novih sadržaja. 

Idući korak u cilju održavanja konkurentnosti je veći naglasak na promociju poduzeća, i to pomoću alata internet marketinga. U ovom trenutku, oglašavanje se odvija u najvećoj mjeri putem servisa booking.com te konvencionalnim načinima poput table sa smjerom te preko lokalne turističke zajednice. Booking.com je neizostavan alat te je u posljednjih nekoliko godina postao standard u segmentu turizma za pružatelje i tražitelje turističkog smještaja. Obrt je registriran na portalu od 2010. godine, te od tada do danas kontinuirano ima izvanredne recenzije za sve elemente turističke ponude – smještaj, blizina mora, kvaliteta usluge, pristupačnost osoblja te kontinuirano unaprjeđenje ponude. 

Međutim, portali poput booking.com dovoljni su za oglašavanje turističke ponude, no za cjelokupnu implementaciju marketing strategije bit će neophodna izrada interaktivne internet stranice tvrtke. U prvom redu, vlastita internet stranica neće ovisiti o trenutnoj popularnosti pojedinih internet servisa i alata društvenih mreža, već će imati vlastiti prostor na internetu (vlastita domena), kojeg tada može urediti na način koji vodstvo poduzeća smatra najboljim, dok će u svakom trenutku biti moguće stavljati poveznice stranice prilikom oglašavanja pomoću drugih alata.

Opći cilj projekta je doprinijeti razvoju informacijskog društva Republike Hrvatske s naglaskom na sektor turizma. 

Specifični cilj je uvođenjem internet stranice u poslovanje povećati vidljivost poduzeća na tržištu te stvoriti osnovu za kvalitetnu primjenu marketing strategije poduzeća.   

Ispunjenjem ciljeva ostvarit će se sljedeći rezultati:

  1. Povećana vidljivost i prepoznatljivost poduzeća na tržištu za 100%
  2. Povećan broj upita turista za uslugama poduzeća za 100%
  3. Povećani prihodi poduzeća za 57%
  4. Povećana zaposlenost u poduzeću za barem jednog dodatnog djelatnika
  5. Izrađena strukturirana marketing strategija tvrtke s definiranim, mjerljivim i vremenski određenim ciljevima
  6. Produljen rad (produljena turistička sezona) Vile Milčetić za najmanje 2 mjeseca

U odnosu na postavljene pokazatelje Poziva projekt doprinosi sljedećim vrijednostima:

- CO01 - Broj poduzeća koji primaju potporu: 1

- CO02 - Broj poduzeća koji primaju bespovratna sredstva: 1

- CO06 - Privatna ulaganja koja odgovaraju javnoj potpori: 25.560,00 HRK

- Broj izrađenih i/ili unaprijeđenih web/e-commerce/m-commerce rješenja: 1

Ukupna vrijednost projekta: 85.200,00 HRK

Dodijeljen iznos bespovratnih sredstava (potpore): 59.640,00 HRK

Razdoblje provedbe projekta: 04.02.2019.-04.02.2020.

Kontakt osoba za više informacija: Vesna Milčetić, vlasnica

E-mail: damir.milcetic@ri.t-com.hr 

Više informacija potražite na poveznicama:

www.strukturnifondovi.hr 

Operativni program Konkurentnost i kohezija (na ovaj naziv staviti link: https://strukturnifondovi.hr/eu-fondovi/esi-fondovi-2014-2020/op-konkurentnost-i-kohezija/ 

Sadržaj ove publikacije isključiva je odgovornost UGOSTITELJSKI OBRT " ROVA-MILČETIĆ“